Over ons

AEGEE-Enschede is een studentenvereniging, wat betekent dat we een vereniging zijn voor studenten van alle soorten studies, achtergronden en afkomsten. Iedereen die studeert is welkom. En bij AEGEE, dé open studentenvereniging van Enschede, betekent dit ook echt welkom. Je hoeft dus niets te bewijzen, we hebben geen ontgroeningen of hiërarchie. Bij AEGEE-Enschede geloven we in goede vriendschappen op basis van positieve ervaringen. Deze ervaringen lopen uiteen van zeildagen, tot gave feesten, van skireizen tot interessante lezingen, van gala’s tot cantussen. Kortom: voor ieder wat wils.

Met al deze activiteiten bouw je hechte vriendschappen op. Deze vriendschappen zetten zich voort in de vele verenigingsverbanden die we hebben. We hebben zes disputen die, naast de kroegavonden en activiteiten, een dusdanige band hebben gevormd dat ze jaren later nog wekelijks met elkaar afspreken. We hebben jaarclubs die elke dinsdag voor de kroegavond met elkaar eten en samen vakanties organiseren. We hebben residenties, ofwel huizen waarin leden van AEGEE-Enschede samenwonen. En we hebben ook nog genootschappen, die met elkaar een passie of liefde delen en dat willen delen met de vereniging. Denk aan een Gin-tonic genootschap of een Marvel genootschap.

Ook is er bij ons ruimte om je te ontwikkelen op gebieden die je bij je studie niet langskomen. Zo kan je leren hoe je een feest organiseert, hoe je een Kick-In als vereniging neerzet, maar ook kan je leren programmeren, grafisch vormgeven, je leert werken in teamverband met mensen van andere studies, je leert voorzitten, een begroting maken en spreken voor groepen.

Sluit Menu